Pączki Bardzo Pyszne Z Wypróbowanego Przepisu

Jak Dokładnie Przygotować Pączki:

  • Pierwszym krokiem będzie roztopienie masła oraz podgrzanie mleka, musimy pamiętać aby nasze składniki były w temperaturze pokojowej.
  • Z 3 łyżek ciepłego mleka, 100 g drożdży oraz łyżki cukru i mąki przygotowujemy zaczyn. Następnie odstawiamy go na bok do wyrośnięcia na około 15 minut.
  • Po przełożeniu do miski, stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Warto pamiętać, że masło powinniśmy dodać na samym końcu. Następnie bierzemy się za wyrabianie ciasta, a pod koniec dodajemy spirytus.
  • Gotowe ciasto odkładamy na bok na około godzinę. Gdy ciasto wyrośnie, możemy podzielić je na mniejsze kawałki.
  • Następnie przygotowujemy i rozgrzewamy tłuszcz w dużym garnku. Należy pamiętać aby tłuszcz był odpowiednio rozgrzany.
  • Ostrożnie zanurzamy pączki w tłuszczu i smażymy do czasu aż nasze pączki nabiorą pięknego koloru. Po usmażeniu, wyciągamy je i odstawiamy do ostygnięcia, smacznego!