Lifestyle, Przepisy

Wyborne Naleśniki Z Dodatkiem Majonezu – Wszyscy Pytają O Przepis

📊🕐👨

Łatwy

25 minut

4 osoby

Lista Składników:
  • 500 ml ciepłej wody
  • 9 łyżek mąki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 15 gram cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jar… Czytaj Dalej
Jak Dokładnie Je Przygotować:
  • Po przygotowaniu wszystkich potrzebnych składników, w przygotowanej misce ubijamy mikserem lub trzepaczką majonez, jajka, sól oraz cukier waniliowy.
  • Następnie dodajemy przygotowaną… Czytaj Dalej

Naleśniki Majonezowe Są Pyszne

Chyba każdy z nas uwielbia naleśniki! W moim domu znikają ze stołu bardzo szybciutki. Te proste i delikatnie placuszki to łatwy sposób na pyszny obiad kiedy nie mamy weny na gotowanie, a podane z dodatkiem ulubionego nadzienia smakują naprawdę świetnie!

Sekretem idealnych naleśników jest odpowiednio przygotowane ciasto na naleśniki. Ciasto powinno być przygotowane w sam raz czyli nie być ani za rzadkie i nie za gęste. Kluczową rolę odgrywają tu również składniki, których używamy do przygotowania naszego dania. Ja staram się sięgać po te z najwyższej półki.

Naleśniki na majonezie choć mogą brzmieć obco są na prawdę bardzo smaczne, delikatne i rozpływające się w ustach. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego dżemu, czy sera. Zachęcam was do przetestowania tej pozycji u siebie na obiad.

Jaki farsz do naleśników?

Naleśniki najczęściej jada się posmarowane farszem zwinięte w rulon lub złożone na cztery. Do naleśników wykorzystujemy podobne nadzienie jak do pierogów, jednak wybór farszy jest nieco mniejszy. W naszym kraju na stołach bardzo często goszczą naleśniki przygotowane na słodko, szczególnie lubiane są przez dzieci ale i również dorosłych.

W klasycznej kuchni polskiej przystosujemy naleśniki z serem, dżemem lub owocami. Naleśniki na słono lub krokiety robimy z mięsem, kapustą i grzybami, z masą jajeczną lub ze szpinakiem.

Przeglądając przepisy w internecie możemy coraz częściej natknąć się na pomysły na naleśniki w wersji fit – czyli z warzywami, wysokobiałkowe lub o obniżonej kaloryce.