Lista Składników:
- 500 ml ciepłej wody
- 9 łyżek mąki
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- 15 gram cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 1 jar… Czytaj Dalej
Jak Dokładnie Je Przygotować:
- Po przygotowaniu wszystkich potrzebnych składników, w przygotowanej misce ubijamy mikserem lub trzepaczką majonez, jajka, sól oraz cukier waniliowy.
- Następnie dodajemy przygotowaną… Czytaj Dalej
Naleśniki Majonezowe Są Pyszne
Chyba każdy z nas uwielbia naleśniki! W moim domu znikają ze stołu bardzo szybciutki. Te proste i delikatnie placuszki to łatwy sposób na pyszny obiad kiedy nie mamy weny na gotowanie, a podane z dodatkiem ulubionego nadzienia smakują naprawdę świetnie!
Sekretem idealnych naleśników jest odpowiednio przygotowane ciasto na naleśniki. Ciasto powinno być przygotowane w sam raz czyli nie być ani za rzadkie i nie za gęste. Kluczową rolę odgrywają tu również składniki, których używamy do przygotowania naszego dania. Ja staram się sięgać po te z najwyższej półki.
Naleśniki na majonezie choć mogą brzmieć obco są na prawdę bardzo smaczne, delikatne i rozpływające się w ustach. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego dżemu, czy sera. Zachęcam was do przetestowania tej pozycji u siebie na obiad.
Jaki farsz do naleśników?
Naleśniki najczęściej jada się posmarowane farszem zwinięte w rulon lub złożone na cztery. Do naleśników wykorzystujemy podobne nadzienie jak do pierogów, jednak wybór farszy jest nieco mniejszy. W naszym kraju na stołach bardzo często goszczą naleśniki przygotowane na słodko, szczególnie lubiane są przez dzieci ale i również dorosłych.
W klasycznej kuchni polskiej przystosujemy naleśniki z serem, dżemem lub owocami. Naleśniki na słono lub krokiety robimy z mięsem, kapustą i grzybami, z masą jajeczną lub ze szpinakiem.
Przeglądając przepisy w internecie możemy coraz częściej natknąć się na pomysły na naleśniki w wersji fit – czyli z warzywami, wysokobiałkowe lub o obniżonej kaloryce.